torek, 1. marec 2011

Zelenjavna rižota

Uh, ko je treba nekaj na hitro skuhat... Ja, rižota je zelooo handy rešitev. Jaz jo ponavadi delam brez mesa, mi ima boljši okus, dodam pa veliko zelenjave. Pravzaprav gre hitro, zelenjava ala pospravi hladilnik in riž, pa dvajset minut kuhanja. Zelo preprosto. Zdraven postrežemo solato, ali pa solato iz rdeče pese, <3

 

ZELENJAVNA RIŽOTA

 

2 skodelici riža

nasekljana čebula

2 narezani mladi čebuli ali narezan por

2 korenja, narezana na koščke

1 rdeča paprika, narezana na koščke

2 skodelici zamrznjenega graha

lovorjev list

sol

skodelica paradižnikove mezge

začimbe, (bazlilika, peteršilj, mlet česen, sol)

olje

 

Na olju prepražimo mlado čebulo, nasekljano čebulo in korenje, dodamo papriko, riž, malo premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo, sol, začimbe, zalijemo z vodo in kuhljamo na nizkem ognju. Po potrebi zalivamo z vodo. 

Prepražimo čebulo in korenje...

Dodamo papriko... mešamo...

Dodamo grah...

:  )

Dodamo paradižnikovo mezgo in vodo in kuhljamo, dolker se riž ne zmehča...

Its done, <3

Ni komentarjev:

Objavite komentar