torek, 8. marec 2011

Zelje v omaki

Eno zelo zelo simpl kosilo, spet, pogledam kaj je v hladilniku za porabit, en kos zelja se valja tam zadaj, super, naredimo zelje v omaki. Ne glede da tole zgleda zelo zelo simpl, je meni eno izmed boljših kosil. Ja, tole imam izredno rada, pa bučke, pa stročji fižol, pa vse solate.  Po eni strani je tole zelo izi light kosilo, za vse, ki ste na ločevalni dieti, pire krompir brez masla ali kisle smetane, samo pretlačen krompir, pa zeljna omaka. Mmmm...

 

ZELJE V OMAKI

1/2 manjše glavice zelja, na tanko narezane na roko

1/2 čebule, naseljane

paradižnikova mezga, kakih 5 velikih žlic

majaron

bazilika

muškatni orešček

lovorjevi listi

česen, olupljen, v strokih

olje

voda

 

Zelje očistimo na narežemo na tanke rezine. Na olju prepražimo nasekljano čebulo, (če bi kdo delal prežganje je tu čas za dve žlici moke, da se zarumeni skupaj s čebulo), dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo,  dodamo zelje, lovorjeve liste, česen in začimbe in zalijemo z vodo. Kuhamo do mehkega. Postrežemo z bogatim pire krompirjem, to pomeni, da ga naredimo z maslom ali kislo smetano.* V zeljni omaki se lahko kuha hrenovka, klobasa ali pa dimljen tofu.

Zelje narežemo...

Dsc_0177

 

Prepražimo čebulo, dodamo paradižnikovom mezgo...

Dsc_0256

Prepražimo...

Dsc_0257

Dodamo zelje...

Dsc_0259

In začimbe in česen...

Dsc_0260

Takole zgleda postreženo s pire krompirjem...

Dsc_01323

:  )

Dsc_01342

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar