Eno zelo zelo simpl kosilo, spet, pogledam kaj je v hladilniku za porabit, en kos zelja se valja tam zadaj, super, naredimo zelje v omaki. Ne glede da tole zgleda zelo zelo simpl, je meni eno izmed boljših kosil. Ja, tole imam izredno rada, pa bučke, pa stročji fižol, pa vse solate. Po eni strani je tole zelo izi light kosilo, za vse, ki ste na ločevalni dieti, pire krompir brez masla ali kisle smetane, samo pretlačen krompir, pa zeljna omaka. Mmmm...
ZELJE V OMAKI
1/2 manjše glavice zelja, na tanko narezane na roko
1/2 čebule, naseljane
paradižnikova mezga, kakih 5 velikih žlic
majaron
bazilika
muškatni orešček
lovorjevi listi
česen, olupljen, v strokih
olje
voda
Zelje očistimo na narežemo na tanke rezine. Na olju prepražimo nasekljano čebulo, (če bi kdo delal prežganje je tu čas za dve žlici moke, da se zarumeni skupaj s čebulo), dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo, dodamo zelje, lovorjeve liste, česen in začimbe in zalijemo z vodo. Kuhamo do mehkega. Postrežemo z bogatim pire krompirjem, to pomeni, da ga naredimo z maslom ali kislo smetano.* V zeljni omaki se lahko kuha hrenovka, klobasa ali pa dimljen tofu.
Zelje narežemo...
Prepražimo čebulo, dodamo paradižnikovom mezgo...
Prepražimo...
Dodamo zelje...
In začimbe in česen...
Takole zgleda postreženo s pire krompirjem...
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar