Kaj je lahko lepšega, da zjutraj spiš in na ledeno mrzel dan, ko se ti ne da niti nosa pomolit ven, nastaviš kvas in spečeš domač kruh... Love that, <3
ČEBULNI POGAČA/KRUH
moka, lahko pol bele in pol polnozrnate, tja do ene kile...
3/4 velike čebule, narezane na tanke rezine in rezine potem na manjše kose
olje
sol
voda
125 g feta sira, narezanega na koščke.
Kvasni nastavek:
zavitek kvasa
žlička sladkorja
mlačna voda
Pripravimo kvasni nastavek, nadrobimo kvas, dodamo žličko sladkorja in zalijemo z vodo. Počakamo, da vzhaja. Vmes na dveh žlicah olja prepražimo čebulo, najprej na najmanjšem ognju, da se zmehča, potem stalno mešamo do rjave barve. (rjava barva zato, da da kruhu okus). Pripravimo feta sir in ga narežemo na koščke. Damo moko, (lahko pol pol), mlačno vodo, sol in zamesimo testo za kruh. Pustimo vzhajati. Dodamo prepraženo čebulo in pregnetemo. Nazadanje dodamo feta sir in na hitro pregnetemo, da ga ne zdrobimo preveč in ne vmešamo v testo. Oblikijemo hlebec in ga damo pečti na 200*c v pečico.
Naredimo kvasni nastavek...
Narežemo čebulo...
Jo prepražimo na olju, počasi, lahko jo celo malce posolimo...
Do takele barve lepo počasi, da se zmehča in uvene...
Potem pa na večjem ognju do takele barve...
Čebula in feta sir...
Zamesimo testo, ga vzhajamo...
Tukajle manjka fotka, ampak saj boste znali. Čebulo in feta sir vmešamo v testo, oblikujemo hlebček...
Pečen zgleda takole...
Kruh...
Kruh...
Ni komentarjev:
Objavite komentar