Spet, ker so nabrani, jaz delam...
TELEČJI ZREZKI V OMAKI IZ BALZAMIČNEGA KISA IN PORA S ŠPARGLJI ZA PRILOGO 2 osebi
2 telečja zrezka
olje
balzamični bel kis
por, narezan 1/3
2 zavitka špargljev, majhna
trak od pora
olje
bel poper
Telečje zrezke sem čez noč kvasila z oljem. Najprej jih popečemo z obeh strani, dodamo narezan por, malo balzamičnega kisa in dušimo do mehkega. Po potrebi dolivamo vodo. Šparglje zavežemo s trakom od pora v snopičke in jih na olju popečemo z vsah strani, vmes malo popopramo. Postrežemo kot prilogo mesu. Seveda lahko dodamo tudi druge priloge ala krompir, riž, testenine, polento, kus, kus...
A nisem lepe najdla... Ker če ni lepo, ne kupim...
Šparglji...
Narezan por...
Bel balzamični kis...
Meso takole popečemo z obeh strani...
Dodamo por, zalijemo z vodo in naprej dušimo do mehkega...
Por narežemo na trakove...
Takole zavežemo snopke...
Popečemo na olju, popopramo z belim poprom...
Takole zgleda...
: )
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar