torek, 29. marec 2011

Telečji zrezki v omaki iz balzamičnega kisa in pora, s šparglji za prilogo

Spet, ker so nabrani, jaz delam...

 

TELEČJI ZREZKI V OMAKI IZ BALZAMIČNEGA KISA IN PORA S ŠPARGLJI ZA PRILOGO 2 osebi

 

2 telečja zrezka

olje

balzamični bel kis

por, narezan 1/3

2 zavitka špargljev, majhna

trak od pora

olje

bel poper

 

Telečje zrezke sem čez noč kvasila z oljem. Najprej jih popečemo z obeh strani, dodamo narezan por, malo balzamičnega kisa in dušimo do mehkega. Po potrebi dolivamo vodo. Šparglje zavežemo s trakom od pora v snopičke in jih na olju popečemo z vsah strani, vmes malo popopramo. Postrežemo kot prilogo mesu. Seveda lahko dodamo tudi druge priloge ala krompir, riž, testenine, polento, kus, kus...

A nisem lepe najdla... Ker če ni lepo, ne kupim...

Dsc_02781

Šparglji...

Dsc_02162

Narezan por...

Dsc_00061

Bel balzamični kis...

Dsc_0264

Meso takole popečemo z obeh strani...

Dsc_00022

Dodamo por, zalijemo z vodo in naprej dušimo do mehkega...

Dsc_00082

Por narežemo na trakove...

Dsc_00102

Takole zavežemo snopke...

Dsc_00111

Popečemo na olju, popopramo z belim poprom...

Dsc_00133

Takole zgleda...

Dsc_00423

:  )

Dsc_00472

:  )

Dsc_00532

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar