torek, 29. marec 2011

Žepki s šparglji in parmezanom

Ker smo jih nabirali, pa zdaj delam, kuham in pečem, hi, hi...

 

ŽEPKI S ŠPARGLJI IN PARMEZANOM 4 osebe, 2 lačni

 

1 zavitek listnatega testa (razvaljano je v Lidlu ali Hoferju)

1 zavitek špargljev, (na vsak žepek pride zvrhana velika žlica)

bel poper

muškatni orešček

nariban parmezan

žlica masla

 

Šparglje operemo, očistimo in narežemo. V ponvi stopimo žlico masla, dodamo šparglje, bel poper in malo muškatnega oreščka. Pražimo kakih 5 - 10 minut, da se šparglji zmehčajo. Ohladimo. Listnato testo, že razvaljano, razrežemo na štiri dele. Na vsakega damo pripravljen špargljev nadev in nanj žlico naribanega parmezana. Robove testa navlažimo z vodo, zapognemo v žepke in pritisnemo na robovih z vilico, da dobro spojimo in se žepki ne bojo med peko odpirali. Na vrhu jih prešpikamo z vilico ali nožem, da med peko lahko uhaja para. Pečemo na 180*c, dokler zlato ne porumenijo. Postrežemo kot predjed ali kot glavno jed s solato ali celo mesom, ribo...

Divji šparglji...

Dsc_02162

Narežemo jih...

Dsc_02183

V ponvi razpustimo žlico masla...

Dsc_02203

Na njem popražimo šparglje, dodamo bel poper in muškatni orešček...

Dsc_02213

Takole zgleda, ohladimo...

Dsc_02262

Riban parmezan...

Dsc_02343

Že razvaljano listnato testo...

Dsc_02361

Nadev za žepke, prepraženi šparglji in parmezan...

Dsc_02403

Testo razrežemo na 4 dele, na vsakega damo špargljev nadev...

Dsc_02444

Pa parmezan... Navlažimo notranje robove...

Dsc_02451

Zapognemo, robove zapremo še z vilico, prešpikamo z nožem ali vilico na vrhu...

Dsc_02471

Takole zgleda pečen...

Dsc_02681

In še v prerezu... :  )

Dsc_02741

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar