Ker smo jih nabirali, pa zdaj delam, kuham in pečem, hi, hi...
ŽEPKI S ŠPARGLJI IN PARMEZANOM 4 osebe, 2 lačni
1 zavitek listnatega testa (razvaljano je v Lidlu ali Hoferju)
1 zavitek špargljev, (na vsak žepek pride zvrhana velika žlica)
bel poper
muškatni orešček
nariban parmezan
žlica masla
Šparglje operemo, očistimo in narežemo. V ponvi stopimo žlico masla, dodamo šparglje, bel poper in malo muškatnega oreščka. Pražimo kakih 5 - 10 minut, da se šparglji zmehčajo. Ohladimo. Listnato testo, že razvaljano, razrežemo na štiri dele. Na vsakega damo pripravljen špargljev nadev in nanj žlico naribanega parmezana. Robove testa navlažimo z vodo, zapognemo v žepke in pritisnemo na robovih z vilico, da dobro spojimo in se žepki ne bojo med peko odpirali. Na vrhu jih prešpikamo z vilico ali nožem, da med peko lahko uhaja para. Pečemo na 180*c, dokler zlato ne porumenijo. Postrežemo kot predjed ali kot glavno jed s solato ali celo mesom, ribo...
Divji šparglji...
Narežemo jih...
V ponvi razpustimo žlico masla...
Na njem popražimo šparglje, dodamo bel poper in muškatni orešček...
Takole zgleda, ohladimo...
Riban parmezan...
Že razvaljano listnato testo...
Nadev za žepke, prepraženi šparglji in parmezan...
Testo razrežemo na 4 dele, na vsakega damo špargljev nadev...
Pa parmezan... Navlažimo notranje robove...
Zapognemo, robove zapremo še z vilico, prešpikamo z nožem ali vilico na vrhu...
Takole zgleda pečen...
In še v prerezu... : )
Ni komentarjev:
Objavite komentar