Zadnjič ga je naredila Andreja, pa mi je dala idejo, da moram jaz tudi, imam še zelje v kleti. Čeprav ne vem, sem zaprisežena Eti in Natureti, če tega ne bo več, ne vem, kaj bom kupovala. Pa še super priročno je, jesenii kupiš ozimnico, ki jo imaš v kleti, torej lahko kisle zelje delaš in ješ tudi poleti, ko ga ni mogoče dobiti v trgovinah. Szegedin golaž je pa super, lahko tudi brez mesa, s tofujem, jasno. Jaz sem porabila kos piščanca, ker res, delam čistko na vseh koncih in vogalih... Postrežemo s krompirjem v oblicah, ali pa s kruhom.
In naredila sem burning hot, sem pa res mal pretiravala s čilijem... : S
SZEGEDIN GOLAŽ
1 kozarec kislega zelja, jaz sem vzela Natureto
meso, svinjsko se uporablja za szegedin, jaz pa sem dala piščančje
3/4 velike čebule
3 stroki česna
lovorjevi listi
mleta kumina
paradižnikova mezga, 3 - 4 velike žlice
sol
olje
voda
Čebulo nasekljamo na majhne koščke in jo prepražimo na olju. Dodamo na koščke narezano meso, česen in lovorjeve liste in popražimo. Na to dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo in na to kislo zelje. Dodamo začimbe, mleto kumino, po želji lahko čili papriko. Kuhamo, da se zelje zmehča. (eni dajejo prežganje ali podmet, tudi lahko, jaz se teh stvari izogibam in raje kuham zelje, da postane mehko).
Nasekljamo čebulo...
Kislo zelje Natureta, <3
Na olju popražimo čebulo...
Dodamo česen in lovorjeve liste...
Dodamo meso, pražimo...
Takole...
Dodamo paradižnikovo mezgo...
Zelje, vodo in kuhamo do mehkega...
Takole zgleda kuhano... Je rdeče barve, ker se je paradižnikova omaka dolgo časa kuhala...
Postreženo s krompirjem v oblicah....
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar