torek, 1. marec 2011

Mlečni riž s slivovim prelivom

No, kaj se naredi z dvema zavitkoma sliv iz Hoferja al Lidla, ki so postale lepe, zrele, rdeče, pojedel jih nobeden ni, pa so tik pred tem, da uvenejo? Znajdemo se hitro in naredimo slivovo omako. Treba bo kar ene tri urce kuhaljanja, ker so zelo vodene, da pride preliv gost. Je pa SURPRISE; ker je tako močno temno rdeč, da... Krasne barve, res... Meni ga je pol ostalo in ga bom porabila za palačinke, saj je skoraj marmelada, džem ali karkoli že.

Mlečni riž

A znamo naredit? Riž, skuhamo v melku, malo solimo, sladkamo po okusu in na koncu dodamo malo masla? To mislim, da znamo vsi.

 

SLIVOVA OMAKA čist enostavno, mal več kuhanja...

 

1 kg, (lahko manj, vseeno) sliv, teh, vodenih

sladkor

Slive operemo, izkoščičimo, in kuhamo na majhnem ognju skupaj s sladkorjem, da dobimo krasno, sladko kislo omako intenzivnega okusa. Kuhljamo do željene gostote.

 

Kam s takilemi slivami? To so te, ala ringlo varianta, če mam prav v glavi, akcija za vrečko od pol kile 50centkov...

Barve, :  )

Barve, :  )

Barve, :  )

Pa jih kuhamo s sladkorjem...

Vmes naredimo mlečni riž z maslom...

Tkole, nič posebnega ni...

Damo v kozarčke...

Ali še bolje, kozarce za martini, :  )

Isnt that nice?

Isnt that nice?

Ni komentarjev:

Objavite komentar