četrtek, 31. marec 2011

Smetanovo - špargljeva rižota s parmezanom

Spet, šparglji...

 

SMETANOVO - ŠPARGLJEvA RIŽOTA S PARMEZANOM 2 osebi

1 lonček riža

1/2 pora

1 šopek divjih špargljev, lahko so gojeni

1 dl sladke smetane

sol

bel poper

voda

olje

 

Šparglje očistimo, operemo on narežemo na koščke. Por narežemo na kolobarje. Na olju prepražimo por, da malo porjavi, dodamo riž, premešamo, zalijemo s smetano, vodo, solimo in popramo in na majhnem ognju kuhamo, da se riž zmehča in tekočina povre. Tik preden je rižota gotova, vmešamo še šparglje, malo pocmarimo in postrežemo posuto s parmezanom. Tole je prava poezija okusa. Heaven.

 

Šparglji...

Dsc_01242

Jih narežemo...

Dsc_01534

Narežemo por...

Dsc_01522

Riž...

Dsc_01542

Por popražimo na olju...

Dsc_01562

Dodamo riž...

Dsc_01572

Zalijemo s smetano in vodo, dodamo sol, bel poper...

Dsc_01592

Takole cmarimo...

Dsc_01693

Tik pred koncem dodamo narezane šparglje...

Dsc_01962

Mešamo, še malo pocmarimo...

Dsc_01971

Postrežemo s parmezanom...

Dsc_02032

:  )

Dsc_02101

:  )

Dsc_02112

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar