Spet, šparglji...
SMETANOVO - ŠPARGLJEvA RIŽOTA S PARMEZANOM 2 osebi
1 lonček riža
1/2 pora
1 šopek divjih špargljev, lahko so gojeni
1 dl sladke smetane
sol
bel poper
voda
olje
Šparglje očistimo, operemo on narežemo na koščke. Por narežemo na kolobarje. Na olju prepražimo por, da malo porjavi, dodamo riž, premešamo, zalijemo s smetano, vodo, solimo in popramo in na majhnem ognju kuhamo, da se riž zmehča in tekočina povre. Tik preden je rižota gotova, vmešamo še šparglje, malo pocmarimo in postrežemo posuto s parmezanom. Tole je prava poezija okusa. Heaven.
Šparglji...
Jih narežemo...
Narežemo por...
Riž...
Por popražimo na olju...
Dodamo riž...
Zalijemo s smetano in vodo, dodamo sol, bel poper...
Takole cmarimo...
Tik pred koncem dodamo narezane šparglje...
Mešamo, še malo pocmarimo...
Postrežemo s parmezanom...
: )
: )
Ni komentarjev:
Objavite komentar